fbpx

Sterling zilveren oorsieraden

Sterling zilver kan gaan oxideren (zwarte aanslag), simpelweg door de buitenlucht en onder invloed van de zuurtegraad (PH-waarde) van je huid. Dit is een natuurlijk proces wat je kunt verhelpen door het zilver heel licht op te poetsen met een zilverdoekje. Wees voorzichtig met zilverpoets; het gaat gemakkelijk in hoekjes en boogjes zitten wat lastig te verwijderen is. Doe het zilverdoekje niet in de was; hoe zwarter hij wordt, des te beter hij zijn werk doet. Ook kun je zilver of goud op zilver schoonmaken met een sieradenreiniger, verkrijgbaar bij een juwelier/goudsmid. Of je kunt de sieraden laten poetsen bij een juwelier/goudsmid.Verkleuring en oxidatie kan echter niet volledig worden tegengegaan

Goud op zilveren oorsieraden

Hoewel goud minder snel vies wordt dan zilver, kan ook goud er na verloop van tijd minder mooi uit gaan zien. Hier juist NIET met een zilverdoekje aan de slag, omdat je hiermee de gouden laag eraf kunt poetsen.
Als er wat aanslag is ontstaan of er is stof of ander vuil in de sieraden komen te zitten, reinig deze dan met een vochtige doek in een lauw sopje met een klein (!) beetje afwasmiddel. Hierbij kun je ook een zachte tandenborstel gebruiken, maar poets niet te hard, want het goudlaagje kan je ermee afpoetsen! Droog ze vervolgens af met een zachte doek (GEEN zilverdoekje!). Uitzondering: hieronder een aantal stenen die bovenstaande liever niet hebben.

Edelstenen, parels en kristallen

Niet alle edelstenen gedijen goed in water. Dit geldt met name voor zachte edelstenen zoals Opaal, Barnsteen, Koraal, Peridot, Turkoois, Malachiet en Lapis Lazuli. Je kunt in dat geval het beste de edelstenen stof- en vuilvrij maken met een vochtige doek. Dit geldt ook voor kristallen.
Parels kun je het beste slechts opwrijven met een droge, zachte doek en vooral vaak dragen; van het natuurlijke vet op je huid gaan ze nog mooier glanzen!

Algemene tips om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je oorsieraden:

 • Draag geen sieraden tijdens het douchen, zwemmen of in de sauna. En laat ze ook niet in de badkamer achter of in een vochtige kamer,
  want condens kan op langere termijn verkleuring veroorzaken.
 • Make-up, haarlak en parfum bevatten stoffen die sieraden kunnen aantasten en zelfs vlekken kunnen geven.
  Doe daarom pas je oorsieraden in wanneer je klaar bent met douchen en/of opmaken.
 • Slaap zonder oorsieraden. Hierdoor kunnen ze al flink beschadigen
 •  Draag geen sieraden bij inspannend werk. De schoonheid van de meeste oorsieraden is niet bestand tegen transpiratie
  en daarnaast kan je je oorsieraden beschadigen of verliezen.
 • Berg je sieraden apart van elkaar op zodat de hardere edelstenen de metalen (zilver en goud op zilver) en de zachte edelstenen niet kunnen beschadigen.
  En bij voorkeur in een gripzakje en in een donkere kast. Zo komt er geen licht en lucht bij en treedt er minder oxidatie op.
 • Stel de oorsieraden niet te lang bloot aan de zon of teveel daglicht (berg ze sowieso op als je ze niet draagt). Met name edelstenen kunnen hierdoor verkleuren.

Le Rêve de Geneviève Amsterdam is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van de sieraden of door verkeerd/oneigenlijk gebruik.

0

Krijg 10% korting op je order

En blijf zo op de hoogte van interessante kortingsacties/ promoties, de nieuwste designs of andere leuke updates

*1 kortingscode per emailadres

 

Je bent met succes geabonneerd!