fbpx

Goud en Zilver

Ik werk met name met Sterling Zilver (925) en met goud op Sterling Zilver (925)

Sterling zilver (925)

Het edelmetaal zilver is in zijn meest pure vorm (ook wel fijn zilver genoemd), niet bruikbaar voor sieraden. Want puur zilver is namelijk erg zacht. Daarom worden er andere metalen toegevoegd aan het pure zilver.

Sterling zilver is een legering en bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. De toevoeging van een minder metaal dient dus uitsluitend om de kwaliteit hiervan te verbeteren en doet in geen geval afbreuk aan de kwaliteit: het is nodig om het zachte zilver sterkte en duurzaamheid mee te geven om het zodoende te kunnen bewerken en er o.a. sieraden van te kunnen maken.

De Sterling Silver standaard vereist dat de legering Sterling zilver 925 een zilver hoeveelheid heeft van 92,5% puur zilver. Vaak vind je op Sterling zilveren sieraden, sieraden onderdelen, serviesgoed, zilver of andere kostbaarheden een ‘925’ teken gegraveerd.

Zilver uit Bali

Zilver uit Bali staat bekend om de verfijnde en zeer gedetailleerde manier waarop het is bewerkt en bestaat ook minimaal uit 92.5% puur zilver (niet te verwarren met tibetaans zilver wat zo’n laag zilvergehalte heeft dat het eigenlijk geen zilver mag heten).

Vermeil en gold-filled

Net als bij zilver, is puur goud (24kt) te zacht voor het maken van sieraden. Daarom worden sieraden gemaakt van legeringen, d.w.z. dat goud gemengd wordt met andere materialen zoals zilver, koper of zink. Omdat ik het belangrijk vind dat het gouden laagje er zolang mogelijk op blijft zitten, werk ik met duurzame kwaliteit, oftewel: vermeil en gold-filled.

Om vermeil te worden genoemd moet de basis bestaan uit zuiver sterling zilver, vandaar ‘goud op zilver’. Er mag enkel goud en zilver aan te pas komen en geen enkel ander metaal. De goudlaag moet ten minste bestaan uit 10 karaats goud of hoger. Ik werk het merendeel van de tijd met 24 karaats goud-laagjes.

Het gouden laagje slijt vroeg of laat van het zilver af. Maar door vermeil goed te verzorgen (zie onderhoudsadvies), kan je er zolang mogelijk van genieten.
Vermeil is niet hetzelfde als verguld (gold plated): verguld wil zeggen dat een nikkelvrije metaalsoort door een goudbadje is gehaald. Dit laagje slijt er dan ook veel sneller af dan bovengenoemde (vermeil) techniek.

Goldfilled is een legering van een vrij dikke laag 14krt goud ( geel- rose- of roodgoud) dat door middel van druk en verhitting op een basismetaal wordt aangebracht. (meestal koper of messing). Dit noemt men ook wel ‘lifetime jewellery’, omdat het heel lang mooi op goudkleur blijft.
De dikke laag goud moet minstens 1/20 deel van het totale gewicht zijn. Het gaat bij goldfilled dus om een legering en niet om een laagje goud dat er sneller af kan schilferen. Het is net zo stralend als goud maar is betaalbaarder. Goldfilled sieraden worden goed verdragen door mensen die allergisch reageren op andere metalen dan goud. Ik werk met name met vermeil en goldfilled.

Edelstenen

Le Rêve de Geneviève Amsterdam maakt gebruik van natuurlijke edelstenen. Deze edelstenen worden meestal bijgekleurd om de kleur wat feller te laten zijn.
Omdat het natuurproducten zijn, zien ze er allemaal net iets anders uit. Maar Le Rêve probeert de stenen altijd zo goed mogelijk bij elkaar te matchen.
Naast edelstenen, wordt er ook gewerkt met Hydroquartz. Hydroquartz wordt gemaakt in kleuren die lijken op of gelijk zijn aan de kleuren van echte edelstenen, met dat verschil dat ze 100% identiek zijn zonder oneffenheden (zoals bij edelstenen), omdat ze met de hand gemaakt worden ipv uit de natuur komen. Om ervoor te zorgen dat de Hydroquartz de echte edelsteen zo goed mogelijk benadert wordt er veel aandacht besteed aan het proces. Ze zijn heel moeilijk van echt te onderscheiden.

Kristallen

Het merk Swarovski® Elements staat in de mode wereld gelijk aan kwaliteit en luxe. Swarovski® kristallen zijn mooi, duurzaam en onvervangbaar, ze schitteren prachtig in het licht bij elke beweging. Sieraden met deze kristallen met een verscheidenheid aan kleuren en vormen zijn één van de mooiste vormen van sieraden. Ik werk hier dan ook veel mee en geeft net die chique touch aan een oorbel.

0

Krijg 10% korting op je order

En blijf zo op de hoogte van interessante kortingsacties/ promoties, de nieuwste designs of andere leuke updates

*1 kortingscode per emailadres

 

Je bent met succes geabonneerd!